Oppgradering til WordPress 3.7 fredag 13. desember 2013

IT avdelingen drifter en tjeneste som kalles “Blogg”. Dette er en multisite WordPress installasjon, installert på en Linux server (Redhat Enterprise Linux 6). “Blogg” tjenesten innebærer at alle ansatte og studenter som ønsker å publisere informasjon på web, kan få sin egen WordPress instans. Om en bruker instansen som en blogg, eller en info-site om et eller annet, er opp til den enkelte. Det bør ha relevans med Universitetet i Bergen å gjøre selvfølgelig. Blogger med helt privat innhold må en opprette hos andre Blogg tilbydere som for eksempel WordPress.com, Blogspot og andre. Oppgraderingen innebærer at vi oppgraderer fra versjon 3.5 til 3.7. I tillegg oppgraderes 36 plugins og 13 temaer. Detaljert liste er gitt under. Om en har lyst til å lese om hvilke endringer som kommer i 3.7 releasen, så kan en lese dette her:

Atahualpa temaet

Header bilder har en tendens til å forsvinne når dette temaet blir oppgradert. Vi er nødt til å gjøre en manuell jobb etter oppgraderingen som innebærer at en katalog med navn “header” blir laget, og at en referanse i Atahualpa opsjonene settes. Derfor vil det ta noe tid før header bildene er på plass igjen. Om en oppdager at header bildene er borte, trenger en ikke å melde om dette umiddelbart. Vi har dette på arbeidsblokken og kommer til å fikse dette etter oppgraderingen, det vil si utover dagen fredag 13. desember, og muligens utover i uken 51.

All in one event calendar plugin

Blogger som bruker All-in-one-event-calender pluginen, vil oppleve at noe av stylingen forsvinner. Blant annet forsvinner de små kjekke Google map bildene i en event, dersom en har refert til slike. Løsningen er enkel.

Det du må gjøre er å skifte ut/endre en av farge kodene under 'Theme Options' å trykke 'Save Options' 
Etter det er gjort kan du endre tilbake igjen å trykke 'Save Options'.

Calendar Theme Options

Plugins som blir oppgradert

 • Akismet
 • All-in-one-event-calendar
 • Calendar
 • Captcha-on-login
 • Contact-form-7
 • Event-espresso-free
 • Facebook-comments-plugin
 • Flexi-pages-widget
 • Get-the-image
 • Google-analyticator
 • Iframe
 • Mailmojo-widget
 • Newsletter
 • Oa-social-login
 • Page-links-to
 • Podcasting
 • Powerpress
 • Printfriendly
 • Quick-chat
 • Raw-html
 • Redirection
 • Role-scoper
 • Simple-tags
 • Slideshow-jquery-image-gallery
 • Smart-youtube
 • Sociable
 • Stats
 • Subscribe2
 • Syntaxhighlighter
 • Twitter-tracker
 • Twitter-widget-pro
 • User-access-manager
 • WordPress-importer
 • WordPress-mu-domain-mapping
 • Wp-table-reloaded

Tema som blir oppgradert

 • Atahualpa
 • Esquire
 • Kvarken
 • Magazine-basic
 • P2
 • Purple-pastels
 • Quintus
 • Responsive
 • Thematic
 • Twentyeleven
 • Twentyten
 • Twentytwelve
 • Yoko

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *